Op de boekenplank: Mijn lieve ster en ik

Wat mooi om te merken dat er steeds meer boeken komen over rouw, en ook boeken voor kinderen die te maken krijgen met rouw. Het is zo belangrijk om rouw bespreekbaar te maken. Ook al bij kinderen, of ze er nu al wel mee te maken hebben gehad of niet. Maak het bespreekbaar. En voor kinderen is het heel tastbaar als je het aan de hand van een boek kan bespreken. Daarom ben ik zo blij met dit nieuwe boek wat ik heb mogen ontvangen.

Wie is jouw lieve ster

Dit mooie kinderboek kan jezelf naar wens invullen, de naam van degene die je kind verloren is. Zo maak je dit boek helemaal eigen. Wij hebben hem nog niet ingevuld, maar dat ga ik wel voor mijn peuterzoon doen. Als je kind oud genoeg is kunnen ze dat natuurlijk zelf doen. Ook kan je kind zelf de haren, ogen en huidskleur inkleuren van het jongetje of meisje. Ja want er zijn twee varianten op het boekje. Eentje voor meisjes en eentje voor jongens.

Op deze pagina gaat het natuurlijk over ouders die hun kind verloren zijn, dus is het mooi voor het broertje of zusje van het overleden kind. Maar hij is er niet alleen daarvoor. Ook als jouw kind een opa, oma, mama of papa verloren is. Of Misschien wel een vriendje of een huisdier verloren is. Je kan het zelf als kind helemaal invullen als hij of zij wilt. Daarom vind ik dit juist zo,n mooi boek, het draait helemaal om het kind die een dierbaren verloren is.

Hoe wij het inzetten bij verlies

Mijn peuterzoon heeft een broer die overleden is voor dat hij geboren is. Dus hij heeft het niet zelf meegemaakt. En toch kan ik dit boek ook gebruiken bij hem. Hij weet wie Daan is, en weet dat hij niet meer leeft. Hoeveel hij ervan beseft weet ik nog niet zo goed, we houden het ook bewust luchtig en klein. Alleen dat hij weet dat hij niet als enige geboren is in ons gezin vind ik belangrijk. Dus het moment waarop er vragen gaan komen, kan ik mooi dit boek gebruiken. Want vroeg of laat, zal hij ook echt met de dood te maken krijgen dat hij het zelf gaat ervaren. Dan zijn wij het al voor, omdat het in ons gezin iets heel normaal is om over te praten.

Weg geef boek

Nou heb ik een extra boek gekregen een meisjes variant. En die wil ik onder mijn lezers gaan verloten. Denk je mijn dochter kan dit boek wel gebruiken, reageer onder deze blog met voor wie je dit boek wilt winnen. En wie de lieve ster is van je dochter…

De weg geef actie loopt tot 10 oktober, daarna sluit hij en kies ik een winnaar.
Ik benader je via de mail, dus zorg dat je met een geldig mail adres reageert op de blog.

Natuurlijk is dit boek ook gewoon te bestellen voor 10 euro via Facebook

Dit vind je misschien ook leuk...

7 reacties

 1. Nicole Siemelink schreef:

  Ik zou dit boek graag willen ontvangen voor mijn dochter Tess. Haar grote zus Lynn is vorig jaar februari onverwacht overleden aan acute leukemie

 2. Solange schreef:

  Graag zou ik mee doen met het winnen van het exstra boek wij zijn vorigjaar 07-06-19 on zoontje kwijt geraakt met een zwangerschap van 23+3 en hebben dit jaar een dochtertje gekregen op 24-06-2020 maar omdat we ons zoontje zijn verjaardag elk jaar vieren met taart zal zij zich afvragen waarom we taart eten ben al langere tijd opzoek naar een boekje waar ik het haar straks mee kan uitleggen

 3. B. van Es schreef:

  Ik wil dit boek graag winnen voor mijn 7 jarige dochter Noa. Haar broertje is met 35 weken zwangerschap op 3 november 2017 geboren. Op 4 november kwamen wij laat in de middag thuis met Jasper. Dit was op de 5de verjaardag van Noa. Noa heeft heel lang gedacht dat Jasper op haar verjaardag geboren is omdat we toen met hem thuis kwamen uit het ziekenhuis.
  Op 3 november herdenken we Jasper. En op 4 november vieren we de verjaardag van Noa. Dit is heel zwaar. Ook voor Noa.

 4. Manon schreef:

  Ik zou het boek graag winnen voor onze oudste dochter. Twee jaar geleden is haar zusje stilgeboren na een zwangerschap van 40 weken. De datum komt nu weer dichterbij en dat voelt ze denk ik aan ons. Ze is er steeds meer mee bezig en vraagt er veel naar. Ondertussen is ook haar regenboogzusje geboren, wat veel bovenbrengt denk ik.

 5. Wendy Broersma schreef:

  Ik wil dit boek graag winnen voor mijn dochters. Nora is mijn jongste en is er nog veel mee bezig. Ze mist haar broertje en ik mijn zoon Milan*.

 6. Simone schreef:

  Hoi Debbie, ik denk dat je bedoelt dat het boek is van een overleden zusje. Of begrijp ik het verkeerd. Wij hebben een overleden dochtertje en ik denk dat het voor onze drie regenboogjes een mooie aanvulling is om over hun grote zus te praten

  • Debbie schreef:

   Nee het is juist voor een meisje die een broer of zus verloren is. Voor een jongen die een broertje of zus verloren is, is dus ook een variant die wij gebruiken omdat ik een zoontje hebt gekregen na het overlijden van Daan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *