Op de boekenplank: Er was eens een zieltje

Het Sprookje van de dood

Ik ben niet bang voor de dood, niet sinds ik het boek “Het sprookje van de dood” las. Dit boek kocht ik op aanraden van iemand die ik leerde kennen bij mijn begeleiding traject bij Mirre. Bij Mirre kreeg ik begeleiding, na aanleiding van het overlijden van Daan. En dit boek was is op mijn lijf geschreven. Ik voelde al dat Daan goed terecht was gekomen, maar na het lezen hiervan begreep ik het ook meer. Want ik geloof niet meer in de dood. Het lichaam gaat dood, maar de ziel gaat terug naar huis. Waar we allemaal vandaan komen.

Er was eens een Zieltje

Er was eens een klein Zieltje, dat van bovenaf de aarde bekeek. Ze was erg onder de indruk van wat zich daar beneden allemaal afspeelde en het leek haar geweldig om daar ook te zijn. Elke dag rende ze naar de plek van waaruit ze de aarde goed kon overzien en steeds zuchtte ze diep: ‘Kon ik daar ook maar naartoe….’

 

“Er was eens een Zieltje” is het eerste kinderboek wat Marie-Claire van der Bruggen schreef en is gebaseerd op “Het Sprookje van de dood”  Ik was verwonderd van alle mooie tekeningen die in het boek staan. Ook dit boek heb ik in één adem uitgelezen, en weet zeker dat als Max wat ouder is ik dit boek ook zal gaan voorlezen. Voor nu vind ik hem te jong, niet om hiermee in aanraking te komen. Maar omdat voor zijn leeftijd een te lang verhaal is om voor te lezen aan hem.

Voorstelling

Op 13 september 2020 zal dit boek ook tot leven gaan komen in de vorm van een muzikale familievoorstelling. Wat lijkt me dat mooi om eens te kunnen bijwonen. Helaas is er nog geen voorstelling in de buurt waar ik heen zou kunnen. Deze voorstelling is voor alle zieltjes van 6 t/m 99 jaar en ouder.


Dit artikel is tot stand gekomen door een samenwerking met ZielsGelukkig

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *