Op de boekenplank: Mijn kleine grote broer/zus

Kusje in de wind

Toen Max mijn tweede zoon nog een baby was, mochten wij een heel mooi boekje ontvangen van Kusje in de wind. Mijn kleine grote broer is een prachtig mooi kinderboekje die je meeneemt in een herinnering naar een kleine grote broer die niet meer leeft. Wij kregen toen dit boekje rond de sterfdag van Daan*, en inmiddels is het alweer bijna september en moest ik hieraan denken. Kusje in de wind heeft inmiddels een webshop, waar je meerdere mooie boeken kunt bestellen. En ook posters en naamengeltjes.

Opgroeien met een overleden broer

Max groeit op in de weet dat hij een broer heeft. Inmiddels zijn we bijna drie jaar verder en Max wijst inmiddels al een hele tijd de foto aan als we het over Daan* hebben. Het is normaal dat we het zo nu en dan over zijn grote broer hebben. Ook dit boekje komt zo nu en dan nog uit de la om voorgelezen te worden. Maar ik laat hem nu die keuze maken. Het zijn vaak dus andere verhaaltjes die ik voorlees. Maar heel stiekem vind ik het wel leuk als hij dan eens dit boekje zelf uitkiest.

Ik ben blij dat we Max kunnen/mogen vertellen over Daan* maar in hoeverre neem je hem daarin mee, dat is bij mij nog weleens de vraag. Toch blijf ik zo nu en dan vertellen, en zijn naam noemen. Want hij hoort er toch echt bij. En als hij groter is en besluit om er naar te vragen of er zelf over te willen vertellen vind ik dat prima. Wil of doet hij dat niet is dat ook prima. Ik zal het altijd blijven benoemen, zelfs al op zijn toekomstige school weten ze het. Omdat mocht Max er wel over beginnen, weten ze waar hij het over heeft.

Als jij na het overlijden van je kind nog een kindje kreeg, in hoeverre neem jij je overleden kind mee in de opvoeding van je levende kind?

Wil jij nu ook dit boekje hebben, dan kan je hem hier kopen.
Er is een ook zusjes variant te koop.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *