Een blikje troost

Rouwen

Rouwen is hardt werken, en er is geen goed en fout hoe jij met het verlies van een dierbare omgaat. Die ene blijft zoekende naar antwoorden om ermee om te gaan. En de ander vind een manier om verder te gaan met het verdriet in zich. En sommige voelen misschien zelfs nooit meer iets van geluk. Dat laatste kan ik me weinig van voorstellen, want ik heb genoeg redenen om gelukkige momenten te zien in mijn leven. Nee mijn leven is niet compleet zonder Daan, maar hij zou niet willen dat ik in een hoekje blijf zitten en verdrietig blijf om alles om mij heen. Ja ik ben zeker verdrietig dat hij veelte kort heeft mogen leven, maar ook dankbaar dat hij mij als mama koos. Zo draai ik het dus naar het positieve.

Troost

Als je verdriet hebt, zoek je graag troost. Maar waar vind je troost als het gaat om het verliezen van je kind. Mensen om je heen zullen er misschien even voor je zijn, maar echt ervoor je zijn is nog steeds moeilijk voor mensen die dit verdriet niet kennen. Troost kan je zoeken in boeken, die je herkenning geven. Troost in schrijven of zingen. En zelfs troost kan je vinden bij lotgenoten. Het is allemaal goed. Ik haal mijn troost uit vele soorten dingen. In het schrijven is voor mij de grootste troost geweest, en nog steeds wel op de momenten dat het lukt. Naast het schrijven, heb ik ook een paar manieren geleerd van iemand hoe je makkelijke gedichtjes kan schrijven. Ik zou het vaker mogen doen, want in een heel klein stukje tekst kan je al heel veel emotie kwijt. En zelfs voor een ander misschien wel herkenning.

Herkenning in gedichten

Persoonlijk ben ik niet zo’n fan van enorme grote gedichten, vaak worden deze juist opgedragen bij bijeenkomsten. Maar ik heb er niets mee. Wel lees ik graag kleine troostende gedichtjes, makkelijk weg te lezen maar met veel zeggende emoties erin. En soms komt er dan iets op je pad, waar je iets mee kan. Iets waar ik zelf iets aan heb om te lezen maar misschien ook lotgenoten een klein beetje troost mee kan geven.

Zo kwam er een mooi pakje aan, een klein blikje met kaartjes erin. Een klein blikje troost. Hier staan kleine mooie gedichtjes op, en sommige zo herkenbaar in gevoel.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *