Stichting Het Sterrenboekje

Het is al weer even geleden, maar ik schreef me in bij Stichting Het Sterrenboekje. En op de verjaardag van Daan (15 mei) kreeg ik een prachtig pakketje toegestuurd. Wat ik wel heel erg bijzonder vind, ik las op de site van de stichting dat deze op 15 mei is opgericht. Nou dit is gewoon echt een hele mooie datum.

De stichting

Deze mooie stichting maakt mooie liefdevolle postpakketjes. Je kan je overleden kindje aanmelden, zodat je op zijn/haar verjaardag/jaardag een pakketje ontvangt. Zodat deze lege dag toch nog iets moois brengt, en je even heel dichtbij je kind bent.

Wanneer kan je opgeven:

● Je bent bevallen tussen de 15 en 42 weken (maakt niet uit hoe lang het is geleden);

● Je kindje geleefd heeft (tot en met 12 jaar);

● Je woonachtig bent in Nederland of België.

Het team achter de stichting

Het Sterrenboekje is opgericht door Carina, 8 januari 2019 is ze trotse mama geworden van Noah* Dit mooie kindje is stil geboren. Door haar gevoelens online te delen kwam ze in aanraking met andere ouders van overleden kinderen. Tijdens een lotgenoten bijeenkomst beloofde zij elkaar elk jaar op de jaardag een kaartje te sturen en zo ontstond ‘Het Sterrenboekje’. Ze schrijft op haar site. “Dit is, in positieve zin, uit de hand gelopen nadat ik op social media vroeg of meer mensen hier behoefte aan hadden” Zo is deze stichting dus ontstaan.

Maar ze doet het niet alleen, haar partner de vader van Noah* is penningmeester en houd zich bezig met de financiële zaken rondom de stichting. In het jaar 2019 leerde ze een vriendin kennen en ook die helpt mee met de stichting. Ook is er een vrijwilligster vanaf 2020 zich hard aan het maken voor Het Sterrenboekje, na aanleiding van twee sterrenkindjes vroeg in de zwangerschap.

Zo is er dus een mooi team ontstaan die hele mooie postpakketjes laat bezorgen op de verjaardag/jaardag van je overleden kind.
Wil je nou het hele verhaal lezen hoe de stichting is ontstaan, onderaan vind je de link naar de site.

Mijn postpakketje

Het kwam aan in een heel mooi stevig doosje, ik pakte het uit en voor ik het wist was ik een gedeelte al kwijt aan mijn peuterzoon. Hij vond het kleine bellenblaasje wel heel erg leuk. En het liefste ging hij gelijk de tuin in om bellen te blazen. Dit hebben we uiteraard ook heel snel gedaan met hem.

Verder zat er een sterretje bij om af te steken een heel mooi engelen hangertje, allemaal mooie kaartjes en een heel lief geschreven kaartje gerecht naar Daan. Dit lieve mooie pakketje bracht een glimlach op mijn gezicht. En ik hoop dat zij nog veel meer van deze kleine glimlachjes mag versturen.

Bellenblazen voor je broer Daan

Wil jij nou graag je kind opgeven om ook zo,n lief postpakketje te mogen ontvangen, dat kan uiteraard.
Stichting Het Sterrenboekje

Dit vind je misschien ook leuk...

2 reacties

  1. Sherida Thorne schreef:

    Heel graag voor ons stilgeboren zoontje Daley Kyann
    05-03-2020

  2. Marianne schreef:

    Mooi wat mooi voor mark heeft drie dagen geleefd en is al bijna 29 jaar gelvriedelijke groetjes marianne butter roozendaaleden maar gemis blijft

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *