Je gevoelens op papier zetten

Gevoelens op papier

Ik ben heel erg van het weg schrijven van mijn gevoel, alleen de laatste tijd lukt me dat niet zo goed voor mijzelf. Ik schrijf wel blogs waar mijn gevoel in voor komen. Maar zoals ik eerder veel deed in dagboek vorm schrijven in een Bullet Journal krijg ik niet echt meer voor elkaar. En toch wil ik dit zo graag weer kunnen, mijn gevoel toevertrouwen op papier. Want ik ben heel moeilijk met mijn gevoel te uiten. En ik merk dat ik het steeds weer vastzet, en dat is nu ook wel best wel het geval. Soms komt er wat emotie uit, maar het liefst zo min mogelijk. Ik moet er voor mijn gezin zijn, dus kunnen die emoties niet teveel los gelaten worden. Toch heb ik daar enorm last van en doe echt mijn best om ze af en toe er gewoon te laten zijn. Door middel van praten werkt soms, maar het schrijven is juist zo fijn om voor jezelf te kunnen doen.

Een rondeel schrijven

Van de week was ik weer een nieuwe podcast aan het luisteren van Marleen. En dit keer ging het over een rondeel leren schrijven. Ik had nog nooit gehoord van een rondeel. Maar dit blijkt dus een dichtvorm te zijn. Ik dacht altijd ik ben niet zo van de gedichten want ik kan helemaal niet goed rijmen. Nou voor een rondeel hoeft dat ook helemaal niet. En iedereen kan het. Ook had ik niet verwacht wat een groot effect dit op mij zou hebben. Ik ging aan de slag met een eigen rondeel te maken.

Een rondeel bestaat uit acht zinnen, zinnen die vooral terugkomen. Je begint eerst met vijf zinnen op te schrijven, iets wat je nu bezig houd, wat voor jouw van belang is. Daarna zet je de cijfers 1 tm 8 onder elkaar neer. Kies de meest krachtige/belangrijke zin voor jezelf uit. Die zin zet je op nummer 1 4 en 7. Daarna kies je een volgende zin die je zet op nummer 2 en 8. Dan houd je nog drie zinnen over, die je willekeurig op een regel zet. En je rondeel is af.

Een nieuwe manier van schrijven

Ik werd geraakt door maar echt één zin uit de rondeel van Marleen “Waarom voel ik niets” Ben je nu benieuwd naar haar rondeel, luister de podcast dan maar. Dit was mijn reden om hier gelijk iets mee te gaan doen. En zo ontstond mijn eerste rondeel. Ik weet zeker dat ik dit vaker ga doen om mijn gevoel op papier te zetten. Ik voel dat dit een heel krachtige schrijf vorm is, en dat het werkend is voor mij.

Schrijf jij graag en wat schrijf je dan het liefste?

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *